Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

Als u zich inschrijft maakt WoningNet een registratienummer voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met een activeringslink.

Een inschrijving bij WoningNet regio Midden-Holland kost € 23. U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL.

Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet regio Midden-Holland. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten niet betaalt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn.
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus.
  • Voor de sociale huurwoningen moet u of uw medeaanvrager voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning.
  • Een huisvestingsvergunning is verplicht bij sociale huurwoningen met een huur t/m € 710,68 en bij nieuwbouwkoopwoningen met een koopprijs t/m € 172.250.
  • Gaat u een woning van een corporatie huren, dan vraagt de corporatie de huisvestingsvergunning voor u aan.

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.

Wat zijn de kosten van een inschrijving?

Een inschrijving kost eenmalig € 23 aan administratiekosten.

Ik wil gaan samenwonen. Hoe moeten wij ons inschrijven?

Als u samen met uw partner een woning wilt zoeken, dan moet u samen op één inschrijving staan. Als een van beide al staat ingeschreven, dan kan de ander als medeaanvrager op de inschrijving worden geplaatst. Dit kunt u zelf aanpassen: log in en klik bij Mijn WoningNet op Profiel. Ga vervolgens naar Huishoudsamenstelling en inkomen.

Als uw partner ook staat ingeschreven, dan kunt u de inschrijvingen samenvoegen:

  • Bij een samenvoeging schrijft degene met de langste wachttijd de ander als medeaanvrager bij op de registratie. Het registratienummer van de medeaanvrager vervalt daarmee.
  • Een samenvoeging van twee inschrijvingen kan alleen worden doorgegeven via een wijzigingsformulier.

Een samenvoeging kan later eventueel ongedaan worden gemaakt door middel van een splitsing. De medeaanvrager krijgt dan de inschrijftijd terug van de oorspronkelijke inschrijving.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.