Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Verdeling van woningen


In de regio Midden-Holland zijn sociale huurwoningen schaars. Om de woningen zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels opgesteld.

In deze regio worden woningen verdeeld via een aanbodsysteem. Dit betekent dat iedereen zelf kan reageren op beschikbare woningen die aansluiten bij de persoonlijke woonwensen. De woningen die nu te huur zijn, staan bij Woningaanbod. Daar kunnen mensen die zijn ingeschreven op een woning reageren.

Als de reactietermijn is verstreken worden de reacties op volgorde gezet. Iedereen die heeft gereageerd krijgt een rangnummer. Hierbij geldt: bewoningsduur of leeftijd zijn bepalend. Dit wordt uitgedrukt in een B/L –score. Hoe hoger de B/L-score, hoe hoger het rangnummer is. Als iemand beschikt over een urgentie of indicatie zal het resultaat in veel gevallen nog beter zijn.

De woningzoekende met het gunstigste rangnummer krijgt de woning aangeboden.

Uitleg ?

×
Tijdstip selectie aangepast

WoningNet regio Midden-Holland past vanaf maandag 24 september het tijdstip van de selectie aan van 23.30 uur naar 13.00 uur. Bent u benieuwd naar uw positie na de sluitingsdatum? Dan is deze na 24 september vanaf 13.00 uur zichtbaar. 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.