Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Spelregels


U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. Reageren op een sociale huurwoning (nettohuur tot en met € 720,42) is alleen mogelijk met een jaarinkomen tot maximaal € 38.035,- of € 42.436,- (bij Woonpartners Midden-Holland). Het jaarinkomen is het toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend.

Huurtoeslag en betaalbaarheid

Als u een sociale huurwoning wilt huren, dan moet u die uiteraard kunnen betalen. Mogelijk komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Als u bent ingelogd, ziet u bij het plaatsen van een reactie onderaan in de woningadvertentie hoeveel huurtoeslag u eventueel kunt krijgen als de woning aan u wordt toegewezen. Dit wordt automatisch berekend door het systeem en is afhankelijk van het aantal gezinsleden, uw leeftijd, uw huishoudinkomen en de huurprijs (maximale rekenhuur is € 720,42; voor jongeren van 18 t/m 22 jaar is dit maximaal € 424,44).

Op de site van de Belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor huurtoeslag en wat het mogelijke bedrag is.

 


Veelgestelde vragen

Hoe worden de woningen verdeeld?

Woningzoekenden die hebben gereageerd op een sociale huurwoning worden door de zogeheten selectie in een volgorde gezet. Een computersysteem voert deze selectie uit. Het systeem kijkt welke woningzoekenden hebben gereageerd op het beschikbare woningaanbod. Hierbij wordt de volgorde bepaald op basis van eventuele voorwaarden die bij de woning vermeld staan, de B/L score, het gezamenlijke huishoudinkomen de woningzoekenden en de gemeentelijke huisvestingsverordening.

De standaardselectie van de sociale huurwoningen wordt gemaakt op basis van B/L score, alleen woningzoekenden met een urgentie hebben voorrang.

Uitleg ?

×
Maatschappelijke binding gemeente Waddinxveen voor starters

Bent u tussen de 18 en 29 jaar en woont u in Waddinxveen of heeft u in Waddinxveen gewoond?
Dan heeft u wellicht binding met de gemeente Waddinxveen.

Lees de volgende tekst goed door vóórdat u reageert op het woningaanbod!

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.