Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Veelgestelde vragen


Hoe worden de woningen verdeeld?

Woningzoekenden die hebben gereageerd op een sociale huurwoning worden door de zogeheten selectie in een volgorde gezet. Een computersysteem voert deze selectie uit. Het systeem kijkt welke woningzoekenden hebben gereageerd op het beschikbare woningaanbod. Hierbij wordt de volgorde bepaald op basis van eventuele voorwaarden die bij de woning vermeld staan, de B/L score, het gezamenlijke huishoudinkomen de woningzoekenden en de gemeentelijke huisvestingsverordening.

De standaardselectie van de sociale huurwoningen wordt gemaakt op basis van B/L score, alleen woningzoekenden met een urgentie hebben voorrang.

Hoe kan ik urgentie aanvragen?

In de regio Midden Holland is er een gezamenlijke website om u te informeren over het proces rondom urgentie. Kijk hiervoor op www.urgentie.info

Hoe lang duurt het voordat ik een beslissing over mijn urgentieaanvraag ontvang?

De afhandelingstermijn duurt ongeveer vijf weken.

Moet ik zelf op woningen reageren als ik een urgentie heb?

Wanneer u een urgentie heeft, moet u zelf reageren op het woningaanbod om in aanmerking te komen voor een huurwoning.

Voor de gemeenten Gouda en Waddinxveen: heeft u een urgentie met een standaard zoekprofiel, dan kunt u alleen met voorrang reageren op flatwoningen vanaf de 1e verdieping. U vindt de flatwoningen in het woningaanbod onder het type Appartement/Flat.

Wat zijn lotingwoningen?

Dit zijn woningen die worden toegewezen op basis van loting in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. Uw positie wordt door het computersysteem willekeurig bepaald. B/L-score of een eventuele urgentie spelen geen rol.

Als u een urgentie heeft kunt u ook op lotingwoningen reageren. Maar u heeft daarbij evenveel kansen als andere woningzoekenden die op lotingwoningen reageren.

U moet bij loting wel voldoen aan de voorwaarden bij de woning. Uw inkomen en huishoudengrootte moet passend zijn. Zie hiervoor de huur-inkomentabellen.

Waarom zie ik bij het woningaanbod geen lotingwoningen?

Het tabblad met lotingwoningen wordt alleen getoond als er lotingwoningen worden aangeboden.

Als u bent ingelogd ziet u alleen lotingenwoningen als die er zijn en voldoen aan uw inschrijfgegevens en woonwensen.

Uitleg ?

×
Maatschappelijke binding gemeente Waddinxveen voor starters

Bent u tussen de 18 en 29 jaar en woont u in Waddinxveen of heeft u in Waddinxveen gewoond?
Dan heeft u wellicht binding met de gemeente Waddinxveen.

Lees de volgende tekst goed door vóórdat u reageert op het woningaanbod!

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.