Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een etagewoning of flatwoning op de begane grond met een voordeur die op straat uitkomt. De benedenwoning bestaat uit één of meerdere verdiepingen.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een etagewoning of flatwoning op een etage die bereikbaar is via een binnentrap met een mogelijk gemeenschappelijke voordeur die op straat uitkomt of een eigen voordeur heeft die niet in een portiek uitkomt. De bovenwoning bestaat uit één of meerdere verdiepingen. De flatbovenwoning (ook wel: repeterende bovenwoning) is geen galerijkflat. 

C
Corridorflat

Een corridorflat is een flatwoning waarbij de voordeur uitkomt op een centraal binnen de bouwmassa per etage gelegen loopgang dan wel op een centrale hal op de etage.

D
Digizine

Dit is een digitale woningkrant met daarin sociale huurwoningen uit uw persoonlijk woningaanbod.

E
Eindwoning

Een eindwoning is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De eindwoning ligt op het begin of einde van de reeks woningen en heeft geen (extra) bij de woning behorende grond aan de zijkant van de woning.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

G
Galerijwoning

Een galerijflat is een flatwoning waarbij de voordeur uitkomt op een aan de buitenkant gelegen loopgang. Een galerijflat heeft meerdere verdiepingen met woningen boven elkaar.

Gelijkvloerse woning

Een woning met alle kamers op dezelfde verdieping.

H
Hoekwoning

Een hoekwoning is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De hoekwoning ligt op het begin of einde van de reeks woningen en heeft (extra) bij de woning behorende grond aan de zijkant van de woning.

Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

J
Jongerenwoning

Een jongerenwoning is een zelfstandige of onzelfstandige woning bedoeld voor de woningzoekenden in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een specifiek type flatwoning waarbij de woning zelf twee of meer verdiepingen heeft. De voordeur komt uit op een gemeenschappelijke loopgang, op een gemeenschappelijk afsluitbaar trappenhuis, een centrale hal of gesloten portiek.

N
Normale woning

Een normale woning heeft geen speciale voorzieningen of aanpassingen.

P
Portiekflat

Een portiekflat is een flatwoning waarbij de voordeur uitkomt op een gemeenschappelijk afsluitbaar trappenhuis, een centrale hal of een gesloten portiek.

Portiekwoning

Een portiekwoning is een etagewoning waarbij de voordeur uitkomt in een open portiek. Een portiek is een ingang wat achter de voorgevel van een woongebouw ligt en grenst aan de openbare weg. De afzonderlijke woningen zijn toegankelijk via een gemeenschappelijke trap en bordessen.

R
Rolstoelwoning

Dit is een woning met een of meer aangepaste voorzieningen. Om in aanmerking te komen voor een rolstoelwoning moet u een indicatie hebben.

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is een woning voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift.

Servicewoning

Dit is een woning waarbij de bewoners extra service kunnen krijgen in de vorm van zorg en ondersteuning. Voor servicewoningen is bijna altijd een indicatie nodig. Servicewoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Slaagkans

Bij de slaagkans wordt uw wachttijd of urgentie/indicatie vergeleken met andere woningzoekenden die op de woning kunnen reageren. Bij de berekening van de slaagkans houden we rekening met de populariteit van soortgelijke woningen en de hoeveelheid weigeringen op vergelijkbare woningen in het afgelopen jaar. De slaagkans is slechts indicatief.

Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42.

Studio

Een zelfstandige woning die uit één kamer bestaat.

T
Tussenwoning

Een tussenwoning is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden/woningen grenzen.

V
Vrijesectorhuurwoningen

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,43. U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer.

Uitleg ?

×
Maatschappelijke binding gemeente Waddinxveen voor starters

Bent u tussen de 18 en 29 jaar en woont u in Waddinxveen of heeft u in Waddinxveen gewoond?
Dan heeft u wellicht binding met de gemeente Waddinxveen.

Lees de volgende tekst goed door vóórdat u reageert op het woningaanbod!

 

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.