Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maximaal jaarinkomen voor sociale huurwoning

De overheid heeft in 2011 een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een sociale huurwoning in aanmerking te kunnen komen. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.

Per 1 januari 2017 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 710,68. Het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is vastgesteld op € 36.798,-. Verdient u meer, dan maakt u minder kans op een sociale huurwoning.

Mozaiek Wonen en Woningbouwvereniging Reeuwijk wijzen sociale woningen met voorrang toe aan huishoudens met een inkomen tot € 36.798,-.

Woonpartners Midden-Holland ziet het als haar taak om ook huishoudens met een inkomen boven de inkomensgrens van € 36.798,- sociale huurwoningen aan te bieden. Huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot € 41.056,- mogen reageren op het sociale woningaanbod van Woonpartners Midden-Holland.

Uitzonderingen

Mensen die vanwege sloop of ingrijpende renovatie hun woning moeten verlaten (stadsvernieuwingsurgenten) kunnen ook met een hoger inkomen nog wel reageren op sociale huurwoningen. Dit geldt in sommige gevallen ook voor woningzoekenden met een medisch of sociale urgentie als zij niet op een andere wijze aan passende woonruimte kunnen komen.

Uw inkomensgegevens bij WoningNet

Het is belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft bij uw inschrijfgegevens. Uw inkomen wordt bij toewijzing namelijk altijd door de corporatie gecontroleerd. Als dan blijkt dat uw inkomen niet correct is, kan het zijn dat de woning alsnog aan u voorbij gaat. Vul daarom de juiste inkomensinformatie in en pas de gegevens aan als uw inkomen verandert.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de woningcorporaties.

Uitleg ?

×
Vernieuwde website live

Deze website van WoningNet regio Midden-Holland is vernieuwd en er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Vul uw gegevens aan om weer persoonlijk woningaanbod te ontvangen. Lees er meer over in het nieuwsbericht.

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.